Ενεργειακή κρίση και ανακύκλωση

Η ενεργειακή κρίση που όλοι ακούμε να συζητιέται έντονα το τελευταίο διάστημα και απειλεί να βλάψει τις κοινωνικοοικονομικές μας συνθήκες, μπορεί να αποφευχθεί με την εξοικονόμηση  ενέργειας μέσω της ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση μπορεί να βοηθήσει, γιατί όχι μόνο εξοικονομεί ενέργεια και προωθεί τη “σωστή” χρήση των πολύτιμων ορυκτών μας καυσίμων, αλλά προάγει και τη διεθνή κοινωνικοπολιτική ειρήνη.

Η ενεργειακή κρίση είναι αυτή που ρυθμίζει τις τιμές των καυσίμων, και κατά συνέπεια επηρεάζει σχεδόν όλες τις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουμε. Αν μειώσουμε την κρίση μειώνονται και οι τιμές.

Που εξυπηρετεί η ανακύκλωση:

Πρώτον, βοηθά στην μείωση και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ρύπανσης των υδάτων.

Δεύτερον, εξοικονομεί πολύτιμες ύλες όπως το γυαλί, το πλαστικό, το αλουμίνιο που επαναχρησιμοποιούνται παίρνοντας άλλες μορφές και δεν σπαταλούνται.

Τρίτον, βοηθά στη διατήρηση της οικονομίας ενός νοικοκυριού.Τέταρτον, βοηθά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όταν σκέφτεστε την ανακύκλωση, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε την όλη ιδέα. μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση. Σκεφτείτε, αν δεν το χρειάζεστε, μην το αγοράσετε. Εάν πρέπει να το αγοράσετε, πάρτε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ανακυκλώνεται. Όταν παράγουμε λιγότερα σκουπίδια, βοηθάμε στη μείωση του όγκου των χώρων υγειονομικής ταφής.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε για να σώσετε αυτόν τον πλανήτη.

1. Κάντε εκκαθάριση γενική. Πετάξτε όλα τα αντικείμενα του σπιτιού σας που δεν χρησιμοποιείται πλέον και δεν έχουν καμία χρήση. Εάν δεν έχετε κουτιά, μπορείτε να τα βάλετε σε σακούλες και να ξεχωρίσετε, ποιες σακούλες είναι για ανακύκλωση. Τοποθετήστε τις σακούλες ανοιχτές στον μπλε κάδο ή μεταφέρετε τα εσείς στο τοπικό κέντρο ανακύκλωσης.

2. Αποφύγετε τη χρήση βιοδιασπώμενων πλαστικών σακούλων. Μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας μια υφασμάτινη επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τα ψώνια σας. 

3. Διαλέγουμε προσεκτικά και κοιτάμε τις ετικέτες, η αγορά ανακυκλωμένων προϊόντων θα μπορούσε να δώσει στη βιομηχανία ανακύκλωσης τεράστια ώθηση. Η αγορά προϊόντων ανακυκλωμένου χαρτιού ή γυαλιού όχι μόνο βοηθά στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που παράγονται, αλλά βοηθά επίσης στην προώθηση της βιομηχανίας ανακύκλωσης.

4. Είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε ατομικά. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει με τη προσπάθεια του τη διαφορά. Μαθαίνουμε, ενημερωνόμαστε και ανακυκλώνουμε σωστά, κάθε μέρα.   

Ακολουθήστε μας στα social media

Πρόσφατα άρθρα